Terbiyeli İrmik Çorbası

31.08.2013
104
Terbiyeli İrmik Çorbası

Terbiyeli İrmik Çorbası

Malzemeler

– 2 Adet Domates
– 2 Su bardağı Et Suyu
– 2 Avuç İrmik
– 1 Çay kaşığı Kuru Nane
– 1 Yemek kaşığı Salça
– 3 Su bardağı Su
– 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
– Kararında Karabiber, Tuz

Terbiyesi İçin

– Yarım Su bardağı Süt
– 2 Adet Yumurta Sarısı

Tarifi

Domatesleri rendeleyin.Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve üzerine irmikleri ekleyerek rengi hafif değişene kadar kavurun. Salça ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek bir iki dakika daha kavurmaya devam edin. İçine et suyu ile suyu ve tuz karabiberi ekledikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın ve yaklaşık 10 -15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.Sonra ateşi kapatın.Terbiyesi için sütü ve yumurta sarılarını iyice çırpın. Daha sonra sürekli karıştırarak tencerenin içine yavaş yavaş ekleyin. Nane ile baharatlandırın.sıcak olarak servis edin.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.