Etiket: antioksidan

Modern yaşamın getirdiği hava kirliliği, çeşitli kimyasallar ve ozon; vücutta oksidasyon etkisini artırarak doku hasarına neden olmaktadır. Bu da özellikle...
05.05.2014
55
Günümüzde fast food, katkılı yağlar ve sosların yer aldığı beslenme şeklimiz; hipertansiyon, diyabet ve diğer çeşitli metabolik hastalıklarda her geçen...
10.09.2013
43
Uzmanlar, içeriğindeki vitamin, mineral ve meyveye antioksidan özelliği veren ‘antosiyanin’ sayesinde vişne suyunu 7’den 70’e herkese öneriyor. Prof. Dr. Neriman...
25.06.2013
65
Çerezlik ay çekirdeği, süpermarketlerde ve ay çekirdeği içeren ürünlerde görülen yenilebilir ay çekirdeği türüdür. Bu tür ay çiçeklerinin tohumları genellikle...
03.01.2013
58
Vücudumuz için gerekli vitaminleri yediklerimizden ve içtiklerimizden yeteri kadar alabiliyor muyuz? Ya da ihtiyaç duyduğumuz vitamini alabilmek için o vitamini...
05.12.2012
54
 “Turp gibi sağlam” … Geçmişten günümüze kadar halk arasında sıkça kullanılan bu söz turpun sert yapısının yanısıra içeriğindeki vitamin değerlerinden...
17.10.2012
124
Geçen sayımızda tarçın kokan topraklara doğru seyahate çıkacağımızı yazmıştım. Bu doğrultuda istikametimiz Güney ve Güneydoğu Asya. Tarçın defnegiller familyasından, yaprak...
17.10.2012
47
Zencefil tropikal iklim karakterindeki coğrafi alanlarda yaşayan ve yetişen yumru köklü sarımtırak bir bitkidir. Hazırlayan: Aylin Güney- Doğal Detaylar Güney...
17.10.2012
56
Geçen sayımızda tarçın kokan topraklara doğru seyahate çıkacağımızı yazmıştım. Bu doğrultuda istikametimiz Güney ve Güneydoğu Asya. Tarçın defnegiller familyasından, yaprak...
17.10.2012
59
Doğa, ‘’ana’’ olmayı gerçekte hak ediyor. Bize bin bir türlü sebzeyi, gözümüzü okşayan bir dolu çiçeği ve saymakla bitmeyen birçok...
17.10.2012
97
Demir besin maddeleri arasında belki de hakkında en çok araştırma yapılan ve etkileri en iyi bilinenidir. Dünya üzerindeki hemen hemen...
17.10.2012
60
Yaza girerken metabolizmanın çalışması da değişir. Doğru beslenme ile metabolizma daha çok çalışabilir, cilt güzelleşebilir. Yaza daha sağlıklı ve güzelleşerek...
15.10.2012
35
Meyveler, sağlık için ne kadar önemli olduğunun bilinmesine rağmen; pek çok kişi tarafından yeterli miktarlarda tüketilemiyor. Yaz ayları ise meyve...
15.10.2012
59
Neden Türk kahvesinin yanında su içiyoruz, hiç düşündünüz mü? Peki ya bol suyun zayıflattığı ne kadar doğru? Prof. Dr. Birsel...
15.10.2012
60
Zengin bir lif kaynağı olan ve içerdiği enzimler nedeni ile kanseri önlemekten, kolesterolü düşürmeye; cilt problerine iyi gelmekten, akne üzerindeki...
15.10.2012
52
Kanserin gitgide yaygınlaştığı bu dönemlerde beslenmeye ve özellikle de taze sebze meyve tüketimine önem gitgide artmaktadır. Organik besine olan inançla...
15.10.2012
52
  Soğuk algınlığından gribe, kanserden kalp hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlığa karşı koruyucu özelliği olan antioksidanlar son yıllarda giderek ön...
15.10.2012
39
Sonbaharla birlikte soğumaya başlayan havalar beraberinde hastalıkları da getirdi. İnsanlar telaşla gripten, nezleden korunmak ve çocuklarını korumak için doğal besin...
15.10.2012
40
12