Karanfilli Peynir Tatlısı
Malzemeler
– 1 Paket Kabartma Tozu
– Yarım Kg Tuzsuz Beyaz Peynir
– 1 Çay bardağı Un
– 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
– 4 Adet Yumurta Sarısı
Üzeri İçin
– Kararında Hindistan Cevizi, Tarçın
Şerbeti İçin
– 3 Diş Karanfil
– 1 Çay kaşığı Limonun Suyu
– 2 Su bardağı Su
– 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Toz Şeker
Tarifi
Şerbetin hazırlanışı Su, toz şeker ve karanfili karıştırıp kıvamı koyulaşmaya başlayınca ocağı kapatın. Limon suyunu ekleyin. Hazırlanışı Peyniri yumurtayla beraber iyice yoğurun. Un, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip tekrar yoğurun. Fırını 175 derecede ısıtın. Elinizle arzu ettiğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve kızarana, altın rengini alana dek pişirin. Fırından çıkan tatlıya, ılık şerbeti döküp tarçın ve hindistan cevizi serperek servis yapın.