Kremalı Patates Çorbası

23.07.2013
115
Kremalı Patates Çorbası

Kremalı Patates Çorbası

Malzemeler

4 patates

2 soğan

6 su bardağı su

15 gr margarin

100 ml süt kreması

1 tutam safran

2 kare milföy hamuru

3-4 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu, tuz

Yapılışı

  • Patatesleri soyup iri iri doğrayın.Soğanları soyup kıyın.Maydanozu kıyın.Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin.Patatesleri ve suyu ilave edin.Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin.Blenderle ezip tekrar ocağa alın.Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
  • Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin.Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.