Mantar Sote

14.09.2013
165
Mantar Sote
71 / 100

Mantar Sote

Malzemeler

– 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
– 300 Gr Mantar
– 1 Tutam Maydanoz
– 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
– 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
– 1 Çay kaşığı Toz Şeker
– Kararında Karabiber, Tuz

Tarifi

Mantarlar yıkanır. Boyuna iki veya üçe bölünür. Tavaya sıvı yağ ve limon suyu konup ısıtılır. Mantarlar ilave edilip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir. Şeker, tuz ve karabiber atılır. Tabağa alınır. Üzerine ateşte hafifçe kızartılmış tereyağı gezdirilir. İnce doğranmış maydanoz yaprakları serpilir. Mantar sote et yemeklerinin yanında garnitür olarak verildiği gibi, yalnız olarak da bir yemek çeşidi olabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.