Peynirli Soğan Çorbası

Peynirli Soğan Çorbası
69 / 100

Peynirli Soğan Çorbası

Malzemeler 

2 çorba kaşığı soya yağı
1/2 kg. ince kıyılmış soğan
3 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dilim ekmek
Karabiber
Tuz

Tarifi

Bir tencerede yağı eritin. Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun.Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün. Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.