Tarçınlı Havuçlu Kek

11.09.2013
162
Tarçınlı Havuçlu Kek
69 / 100

Tarçınlı Havuçlu Kek

Malzemeler

– 1 Su bardağı Ceviz Dövülmüş
– 1 Paket Kabartma Tozu
– 1 Su bardağı Rendelenmiş Havuç
– 1 Su bardağı Sıvı Yağ
– 3 Tatlı kaşığı Tarçın
– 2 Su bardağı Toz Şeker
– 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un
– 3 Adet Yumurta

Üzeri İçin

– 2 Damla Limonun Suyu
– 1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
– 1 Su bardağı Pudra Şekeri
– 1 Adet Yumurta Akı

Tarifi

Yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, havuç, ceviz, tarçın ve un ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat pişirin. Üzeri için pudraşekeri, yumurta akı ve 1-2 damla limon suyunu iyice karıştırıp, soğuk kekin üzerine dökün. 10-15 dakika dinlendirip, servis yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.