Web Sayfası Privacy PolicyCookie PolicyTerms and ConditionsPrivacy Policy

Tavuklu Patlıcan Sarma

Tavuklu Patlıcan Sarma

Tavuklu Patlıcan Sarma

Malzemeler

Tuz
Sıvıyağ
1 Tutam Maydanoz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tavuk Göğsü
1 Soğan
1 Çay Kaşığı Köri
3 Patlıcan

Sos Malzemesi
Karabiber
Kekik
1 Diş Sarımsak
2 Yeşil Biber
3 Domates

Tarifi

Patlıcanları soyup az yağda kızartın. Yumuşayıncaya kadar kızartmanız kafi. Tavuk göğsünü ince ince keserek dövün. Bir dilim patlıcanın üzerine bir dilim et koyun. En uç kısma bir dilimde soğan ekleyin ve tuzunu ve karabiberini üzerine dökün daha sonra rulo yapın. Bir kürdan batırın 20 dakika 180 derecelik fırında pişirin. Sos hazırlamak içinde bir taraftan domatesleri küp küp olarak doğrayın sarımsak ve biberleri ekleyerek pişirin. En son sosa baharatları ve tuz ilave edin. Tabaklara pişmiş tavukları alın ve üzerine sosunu dökün. Doğradığınız maydanozla da süsleyerek servis yapın fesleğende serpebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.