Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake

Malzemeler

  • 100 gr margarin
  • 1.5 paket eti burçak
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • yarım bardak toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket tart jöle
  • 1.5 bardak vişne suyu
  • Dondurulmuş vişne
Tarif
  • Tabanı için;
  • Sanayağ tavada eritilir, daha önceden toz haline getirilmiş burçaklar yağda kavurulur. Üzerine de tarçın eklenir. Burçaklar uygun kıvama geldikten sonra borcama yayılır.
  • Krema kısmı için;
  • Labne, krema, yumurta, buğday nişastası, toz şeker, vanilya hepsi bir kaba konulur ve çırpıcı yardımıyla çırpılır. Çırpılan karışım borcama dökülür. 180derecede pişine kadar bekletilir.
  • Üst kısmı için;
  • 1.5 bardak vişne suyuna tart jöle ve 2 silme yemek kaşığı toz şeker konarak kaynatılır.Karışım kaynadıktan sonra vişneler ilave edilir, biraz daha karıştırılır ve kremanın üzerine dökülür.
  • İyice soğuyana kadar buzdolabında bekletilir ve donduktan sonra afiyetle yenir.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.