Yunan Usulü Patlıcanlı Musakka

12.11.2012
54
Yunan Usulü Patlıcanlı Musakka
Malzemeler:
  • 2 büyük boy patlıcan
  • 3 orta bot patates
  • Yarım kilo yarım yağlı dana kıyma
  • 3 küçük boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 100 gr margarin
Kıyma baharatları: 
  • 1 yemek kaşığı fesleğen
  • İstediğiniz miktarda maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
  • 3 bardak süt
  • yarım su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 500 g kaşar peyniri rendesi

 Hazırlanması:
Önce patatesler yuvarlak dilimlenerek kızartılır. Ardından patlıcanlar ortadan ikiye bölünür ve kabukları soyulmadan dik tutularak dilimlenir. Tuzlu suda siyah suyunu akıtana dek bekletilir ve sıkılıp kurulandıktan sonra kızartılır.
Derin bir fırın kabının en alt katına patatesler üzerine patlıcan dizilir.
Kıymalı iç harcı hazırlanırken margarin ile soğanlar öldürülür ve kıyma eklenir. Kıyma suyunu salıp çekince küp doğranmış ( ben kabuklarını soymadım kırmızı görüntü versin diye) domatesler eklenir. Aynı anda 1 yemek kaşığı biber salçası da eklenir ve suyu çekene kadar pişirilir. Baharatlar eklenir ve fırın tepsisindeki malzemenin üzerine yayılır.
Beşamel sos: Tereyağ ve un derin bir tavada kavrulur üzerine yavaş yavaş süt ve tuz eklenir, topaklanmaması için kaynayana dek sürekli karıştırılır.
Hazır olduğunda diğer malzemenin üzerine dökülür. En üste kaşar peynir rendesi eklenip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk kadar altlı üstlü pişildikten sonra 5 dk da sadece fırının üst ısıtıcısı açılarak kaşar peyniri kızarana dek pişirilir. Lazanya gibi kesilerek servis edilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.