Ayranlı Çorba

Ayranlı Çorba

Ayranlı Çorba

Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 bardak yoğurt
  • Su, tuz
  • Nane ve isteğe göre pul biberle kızartılmış yağ
Tarif
  • Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdaylar pişirilir.
  • Pişirilirken suyu az konur ki suyunu tamamen çeksin.
  • Pişirilen nohut ve aşurelik buğdaylar soğutulur.
  • Yoğurt suyla çorba kıvamında inceltilir, tuz konur.
  • Nohut ve buğdayla karıştırılır. Arzuya göre sadece naneyle veya nane ve pul biberli yağla servise sunulur.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.