Ispanaklı Tart Malzemeleri: 50 gram tereyağı 3 kaşık sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 2 bardak...
Ayranlı Çorba

Malzemeler
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 4 bardak yoğurt
- Su, tuz
- Nane ve isteğe göre pul biberle kızartılmış yağ
Tarif
- Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdaylar pişirilir.
- Pişirilirken suyu az konur ki suyunu tamamen çeksin.
- Pişirilen nohut ve aşurelik buğdaylar soğutulur.
- Yoğurt suyla çorba kıvamında inceltilir, tuz konur.
- Nohut ve buğdayla karıştırılır. Arzuya göre sadece naneyle veya nane ve pul biberli yağla servise sunulur.
YORUMLAR