Web Sayfası Privacy PolicyCookie PolicyTerms and ConditionsPrivacy Policy

Kremalı Kadayıf

28.06.2013
145
Kremalı Kadayıf

Kremalı Kadayıf

Malzemeler

  • Yarım kg tel kadayıf
  • 1 paket tereyağı ya da margarin
  • Krema için:
  • Yarım litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çaybardağı şeker
  • Şerbet için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Tarif
  • Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
  • Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır.
  • Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir.
  • Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir.
  • Üzerine krema yayılır. Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir.
  • 2 saat bekletilir.
  • Kare keserek servise sunulur.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.